Новините днес
Свят

Украински воини ликвидираха пореден руски генерал, командващ армия

Украински войници ликвидираха руския генерал-майор Андрей Колесников. Това съобщават Сухопътните войски на Украйна. През 2021 г. генерал-майор Андрей Колесников става командващ 29-та армия на Източния военен окръг (ВВО). Преди това той е бил началник-щаб на Обединената армия, дислоцирана в Московска област.

Това не е първият руски генерал, загинал в Украйна. При боевете край Харков бе убит генерал-майор Виталий Герасимов – началник ЩАБ и първи зам. командир на 41 армия на Централния военен окръг на Русия, съобщиха руски и украински сайтове.


В началото на март на територията на Черниговска област въоръжените сили на Украйна ликвидираха руския заместник-командир на 41-ва армия генерал-майор Суховецки. Това съобщи тогава съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко.

„Първият отиде! Първият руски генерал-окупатор беше унищожен в Украйна, на територията на Черниговска област. Пригответе се още! Или, господа, генерали – докладвайте на върха, че инвазията в Украйна е кървава авантюра, която ще унищожи Русия, ако не бъде спряно незабавно“, написа той.

„Украйна е вашият Афганистан. Няма да ви се налага да чакате 10 години преди разпадането на Русия. Ще се срещнем до месец“, каза Геращенко.

Подобни новини

Русия започна военни маневри близо до Украйна. Участват 6000 военни , изтребители и бомбардировачи

Novinite-dnes.bg

Йенс Столтенберг: Русия планира да превземат целия Донбас в Източна Украйна, за да създаде коридор от Русия до анексирания Крим

Novinite-dnes.bg

„Дейли мейл“: Путин забранил на дъщеря си да пътува в чужбина, тя не иска да се върне в Русия

Novinite-dnes.bg

САЩ и Турция потвърждават подкрепата си за суверенитета на Украйна

Моника Бояджиева

Димитър Божанчев: Ало, другари – абсолютно официално е вече! Рублата унищожи долара!

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар