Новините днес
Свят

Украйна и Русия преговарят за мир в Припят, Беларусия

Украйна се е съгласила на преговори с Русия в Беларус, пише руската агенция РИА Новости. Разговорите ще се водят в Гомелска област, е съобщил помощникът на президента Владимир Медински.

„Всеки час за нас е спасен живот“, каза Медински.


Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отбеляза, че това е предшествано от телефонен разговор между президента на Беларус Александър Лукашенко и украинския му колега Владимир Зеленски.

Договорихме се украинската делегация да се срещне с руската без предварителни условия на украинско-беларуската граница, в района на р. Припят, съобщи украинският президент Зеленски.

“Александър Лукашенко пое отговорност за това, че към момента на заминаването, преговорите и връщането на украинската делегация всички самолети, хеликоптери и ракети, поставени на беларуска територия, ще останат на земята”, допълни Зеленски.

Подобни новини

Делегациите на Украйна и Русия вече са в Истанбул. Започват двудневни преговори за мир

Novinite-dnes.bg

Зеленски: Русия да плати за всеки разрушен дом, училище и болница

Novinite-dnes.bg

Сергей Лавров: Западните политици очевидно са се учили зле, докато са били в училище, и не са разбрали какво представлява Русия

Novinite-dnes.bg

Sky News: Дъжд от бомби над Харков и по време на преговорите в Припят /видео/

Novinite-dnes.bg

Илиян Василев: Това че спира подаването на газ по Ямал не е новост, Газпром са го правили много пъти, за да накажат Полша

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар