Новините днес
Политика

Валери Тодоров: Военно положение ще бъде обявено в Русия

Очаква се в петък да се гласува военно положение в Русия, което означава, че вече ще са под контрол информацията и общественият живот, организацията на тила ще изглежда по друг начин. Това ще развърже ръцете на военните, обясни Валери Тодоров, бивш кореспондент в Русия. За пример той даде факта, че опозиционните радиостанция ”Ехото на Москва” и тв ”Дождь” вече са под контрол.

Според Валери Тодоров най-тежки ще са хуманитарната криза и екологичната катастрофа. Вече има 1 милион бежанци. Броят им не нараства бързо, защото няма достатъчно информация, а и има много хора по границите, за които изобщо не знаем колко са.


По думите на Тодоров не бива да се държим като победители, защото във войната е като в брака, винаги има двама. Това, че Путин може да се превърне в злодея на века, не намалява трагедията. По-голямата част от руснаците не приемат тази война. Със санкциите изведнъж много хора са без вина виновни, независимо дали те са в страната или по пътищата на Европа.


Путин сменя тактиката, след като не успя неговия блицкриг, смята Елена Поптодорова. Сега има постепенно и настъпателно унищожаване на военната мощ на Украйна и предизвикване на много тежки граждански вреди. Не виждам добър сценарий, само страдание и саможертва. Очевидно намерението е Украйна да бъде заличена такава, каквато е, каза Поптодорова.


Ако до седмица не се постигне примирие, последствията ще бъдат много големи и ще се премине във фаза на дългосрочна война. „Тази война можеше да се предвиди“, каза журналистът.

Подобни новини

Й. Николов и Б. Станкушев: Европейската прокуратура се опитва да заобиколи прокуратурата на Гешев. Защото прокуратурата на Гешев и Цацаров целенасочено и дълги години отказва правосъдие в България

Novinite-dnes.bg

Йорданова: Гешев ще си носи отговорността пред обществото ако не му се прекрати мандата предсрочно

Novinite-dnes.bg

Цвета Караянчева: Петков от Руанда ли черпи вдъхновение? Каква е тази нелегална акция?!

Novinite-dnes.bg

Костадин Костадинов: Заедно постигнахме първата си победа – управляващите се уплашиха

Novinite-dnes.bg

Борис Ячев: Какво всъщност направихте, скъпи северномакедонски братя?

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар