Новините днес
Политика

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е поискал оръжие от премиера Кирил Петков. Но му е било отговорено, че ситуацията е сложна и ще помогнем с каквото е възможно

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е поискал оръжие от премиера Кирил Петков. Но му е било отговорено, че ситуацията е сложна и ще помогнем с каквото е възможно. Когато има индивидуални срещи и експертните групи се договорят, тогава ще бъде ясно. На такива срещи не се вземат решения, а се определят главните цели и задачи. Не съм доволен, но съм потиснат, защото когато убиват хора няма аргументи да не се помогне на страдащите. Определено в нашата делегация има разочарование.

Това заяви пред Нова телевизия Антон Киссе – член на делегацията на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба и председател на Асоциацията на българите в Украйна.

По време на визитата на Кулеба стана ясно, че Украйна е отправила официално искане до България страната ни да предостави оръжия на Киев, с които да се справи с руската инвазия. Нова офанцива започна преди дни в източната част на страната и ожесточени боеве се водят в района на Донбас. Според украинска страна 80% от Луганска област вече се контролира от руската армия, а чеченският лидер Рамазан Кадиров посочи, че пристанищния град Мариупол – стратегическа точка на руската инвазия, ще падне днес.

“Украйна не може да отговори на условията, които поставя Русия. Нито един управляващ лидер в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия”, каза Кисе. 

“Нашите войници нямат достатъчно бронежилетки. Майките изпращат синовете си и искат да им дадем, за да отидат на фронта”, обясни още Кисе. 

Подобни новини

Адв. Ина Лулчева: Привикването на министър-председателя в прокуратурата е евтин театър

Novinite-dnes.bg

Кристиан Вигенин захапа Крум Зарков заради Нинова

Novinite-dnes.bg

Министър Йорданова: Трябва да се промени начинът на работа на ВСС, да се премахнат т. нар. бонуси за кариера

Novinite-dnes.bg

Румен Радев и Дмитро Кулеба се срещат днес

Novinite-dnes.bg

Адв. Йорданов: От прокуратурата ме просълзяват. Божков може да бъде разпитан, докато е в Дубай

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар