Новините днес
Политика

Васил Божков на живо: Прокуратурата спъва връщането ми в България. Ако бях ОПГ с Борисов, нямаше да съм в Дубай

Готов съм да се върна в България веднага щом имам физическата възможност. Българската прокуратура спъва това нещо. Ако бъде така добра да махне червената точка от Интерпол, на следващия ден аз ще бъда в България и ще се явя пред съответните органи. Това каза по време на видеоконференция Васил Божков.

„Не знам какво е ОПГ-то, за което говори Рашков. Видяхте атаките срещу мен. Ако бях ОПГ с Борисов, сега нямаше да съм в Дубай. Ако бях ОПГ с Борисов, бизнесите ми щяха да съществуват. Аз не съм престъпник и искам да се върна в България. Всички обвинения срещу мен са измислени“, твърди той.

„Нищо ново не съм казал. Още преди две години разказах как съм бил рекетиеан. Не мисля, че съм направил нещо, за да се страхувам от обвинение. Политиците се обслужват с тези 500 милиона. Няма ощетяване на хазната. Платил съм всички данъци, мога да покажа документи от НАП. Виновен е органът, който е определял таксите, които трябва да се плащат. Всеки месец сме си плащали таксите, финансовият министър ги е разписвал. Ако има някаква грешка, тя е в държавните органи“, каза още Божков.

„Аз не знаех за тази операция предварително. Европейската прокуратура ме откри и ме разпита, понеже аз не се крия в Дубай. Това е друга невярна версия, която се тиражира от медиите и политиците. Да ви изглежда, че е укривам? Вие как ме намерихте за тази пресконференция, а прокуратурата не може да ми намери“, попита Божков.

Намиращият се в Дубай бизнесмен дава пресконференция за подадения от него сигнал за изнудване към европейските и българските власти. В него разследваният за 19 престъпления бизнесмен твърди, че от 2017 до края на 2019 година е предал на експремиера Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов близо 60 млн. лева. Като посредник при предаването на сумите бил медийният съветник на тогавашния премиер Севдалина Арнаудова. Сигналът стана и причина за обиските в домовете на тримата и последвалото им 24-часово задържане. Борисов, Горанов и Арнаудова бяха освободени без повдигнати обвинения заради липсата на доказателства и процесуални нарушения при арестите, обясниха от Софийската градска прокуратура.

Очаквайте подробности!

Видео

Васил Божков

Пресконференция 24.03.

Публикувахте от Васил Божков в Четвъртък, 24 март 2022 г.

Подобни новини

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е поискал оръжие от премиера Кирил Петков. Но му е било отговорено, че ситуацията е сложна и ще помогнем с каквото е възможно

Novinite-dnes.bg

Министър Йорданова: Никой не е обсъждал кандидатура за нов председател на антикорупционата комисия

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков: Всички ние – и изпълнителната власт, и президентът сме в отбора на България

Novinite-dnes.bg

Проф. Тагарев: Заради войната в Украйна за никой държавен лидер не е добре да сътрудничи с Путин в областта на въоръженията

Novinite-dnes.bg

Нов екшън в мрежата: Лютата война между Ицо Хазарта и Костадин Костадинов разбуни ФБ

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар