Новините днес
Политика

Василев за паниката с горивата: За това, което направиха, се предвижда 5 години затвор

Не знам дали единствената причина за паниката около горивата идва от МГЕРБ, но постовете са достигнали до 1 милион човека във „Фейсбук“. Цените бяха вдигнали две бензиностанции. Цените в „Лукойл“, ОМВ и „Шел“ бяха непроменени. Има си член в Наказателния кодекс и той носи 5 години затвор, за който го е направил..Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Има си разследващи органи. Те ще открият кой ги е направил. Цените са 2,75 в момента, колкото бяха и в понеделник“, допълни той.

По думите му държавата изкупува зърното, за да осигури продоволствието на България и в най-лошия сценарий.„Имаме зърно за 2 години напред. В държавния резерв има за 60 дни. Това е отговорното нещо, което трябва да се случи, а не да изнесем цялото зърно и цените на хляба да отидат в небесата“, обясни Василев.Според него правителството излиза по-силно от кризата и след оставката на Стефан Янев като военен министър.„Защото сме единни и говорим с един глас. Досега трябваше да обясняваме защо войната е война на някои хора. Това е истинска война. Когато трябва да действаш в такива тежки условия и да взимаш тежки решения, не може да има човек в кабинета, който да саботира тези действия. Всеки от нас има и собствено мнение. Или вярва е нещо, или не. Ако не вярваш в нещо, най-разумното е да подадеш оставката си и да си тръгнеш“, посочи вицепремиерът.Той отговори и защо Тодор Тагарев не е поел поста на министър на отбраната.„Той е изключителен професионалист, разчитаме на неговата експертиза. Той дълго време е работил в Украйна като военен съветник. Никой не го спря да стане министър. В момента най-важното за България е интеграцията и работата с всички структури в Брюксел и НАТО. Колективната сигурност е ключът. Ние трябва да можем да се възползваме от колективната защита. Това е причината да сме в НАТО“, обясни Асен Василев.Той критикува веенето на чуждо знаме на Националния празник на България. според него човек, който прави това, няма как да защитава националния ни интерес.

Подобни новини

Бойко Борисов отново нападна Румен Радев: Успя така да раздели нацията, че дори днес човек трябва да избира място където да отиде, за да можем да говорим за обединения, не за разединение

Novinite-dnes.bg

След тричасови дебати и ожесточени спорове в пленарна зала депутатите решиха – Мирослав Иванов да остане на поста си

Novinite-dnes.bg

Свилен Спасов: Путин няма да натисне червеното копче

Novinite-dnes.bg

Цветанов: Борисов и Божков имаха комуникация през последните години. Виждал съм го да излиза от резиденцията в Банкя

Novinite-dnes.bg

Кирил Петков: Русия трябва да спре тази война

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар