Виктор Папазов: Напоследък чета писания как руснаците били разгомени и панически отстъпили Херсон

Понеже последните дни чета едни апокалиптични писания как руснаците били разгомени и панически отстъпили Херсон, та и аз да споделя някои мисли. Малко факти.

1. Боевете за Херсон започват с началото на СВО на 24 февруари и на 3 март, града е превзет. От тогава успешно го отбраняват. От три седмици, руските власти евакуират гражданското население, а последните дни, организирано изтеглиха техника и войска. Това определено не е дефиниция за „поражение“ или „разгром“, а за оттегляне. През август-септември ВСУ се опита да атакува града с катастрофални жертви.

  Димитър Байрактаров: Европа сякаш е загубила всякакъв инстинкт за съхранение!

2. Излезе информация, че в Анкара са се водили тайни преговори между САЩ и РФ и то по инициатива на американската страна. Обикновено силната страна, не проявява инициатива за преговори.

  Димитър Шивоков: От вчера съм разтърсен до дъното на сетивата си

3. В руските медии изтече информация, че се готви посещение на Виктория „fu*k EU“ Нюланд в Москва. Що ще чини тази там? Сигурно ще договаря капитулацията на Путин. 🙂 Май във Вашингтон са отчаяни, защото зимата чука на вратата, а знаем, че зимата е „изнендала“ и великия Наполеон и още по-великия фюрер.

  Димитър Шивоков: От вчера съм разтърсен до дъното на сетивата си

4. Влизането на ВСУ в Херсон е задънена улица в оперативен и стратегически план.

5. РФ към края на ноември, началото на декември ще е готова да използва 200,000 свежа военна сила, когато противниковата страна е изчерпала всички свои резерви, а гражданското население е на тъмно и студено, т.е. сериозно деморализирано.
Кой разбрал, разбрал.

Виктор Папазов,фейсбук

Понеже последните дни чета едни апокалиптични писания как руснаците били разгомени и панически отстъпили Херсон, та и аз…

Posted by Victor Papazov on Monday, November 14, 2022

Прочетете също

Иван Калчев: Явно сме стреснали Митрофанова достатъчно, за да не рискува да излезе през централния вход

Сутринта явно сме стреснали МУтрофанова достатъчно, за да не рискува да излезе през централния вход. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *