Новините днес
Свят

Вижте кой е руският генерал, който ръководи чудовищните зверства в Мариупол

Генерал-полковник Михаил Мизинцев ръководи обсадата на Мариупол и чудовищните зверства срещу цивилното население.”Сложете оръжие”, призова той. ”Разви се ужасна хуманитарна катастрофа”, признава руснакът. ”На всички, които сложат оръжие, се гарантира безопасно излизане от Мариупол”, обещава той.

В Мариупол загиналите се погребват край пътя, съобщава Ройтерс, цитиран от ФрогНюз.

Вижте кой е руският генерал, който ръководи чудовищните зверства в Мариупол

Гръцкият генерален консул в Мариупол Манолис Андроулакис, последният европейски дипломат, напуснал обсаденото пристанище, заяви, че градът е на път да се присъедини към градовете, унищожени напълно при предишни войни. „Няма нужда да ги назоваваме – това са Герника, Ковънтри, Алепо, Грозни, Ленинград“, добави той. „Надявам се никой никога да не види това, което аз видях“, подчерта дипломатът, пристигайки на летището в Атина.

По думите на говорителя на Одеска област Сергей Братчук именно генерал Мизинцев е издал заповедите за бомбардиране на родилния дом, театър, детска болница и мирни домове в Марупол.


Генерал-полковник Мизинцев преди години ръководи и военната операция в Сирия, при която бяха избити над 500 000 цивилни сирийци, включително с химическо оръжие, бяха сринати няколко огромни града, бяха бомбардирани бежански лагери и хуманитарни конвои на ООН, а милиони бяха прогонени от домовете си. Под негово ръководство напълно разрушен беше Алепо.


Михаил Мизинцев е роден през 1962 в село Аверинско, област Вологда. По ирония на съдбата е завършил Киевското военно училище. Служил е в Германия. През 2014 г. става генерал-полковник и става началник на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация.

Подобни новини

Екскомандващият полските войски Скшипчак обвини британския премиер Джонсън в разкриването на военна тайна на НАТО

Novinite-dnes.bg

Балтийските страни се отказват от природния газ от Русия

Novinite-dnes.bg

САЩ нареди на семействата на всички служители на американското посолство в Киев да напуснат Украйна на фона на опасенията от руска инвазия

Novinite-dnes.bg

Загина командирът на голям руски десантен кораб

Novinite-dnes.bg

Зеленски: Преките разговори с Путин са „единственият начин да се спре тази война“

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар