Новините днес
Свят

Военни служители на НАТО твърдят, че Путин вече търси подкрепление – бойци от Сирия и наемници

Висши военни служители на НАТО твърдят, че президентът Путин очевидно не е постигнал военните си цели в Украйна досега и „вероятно няма да го направи в края на деня“, съобщава BBC.

Те добавят, че руските сили все още имат капацитета да нанесат „много щети“.

Служителите на отбраната заявяват, че макар руските сили да са постигнали успехи в районите на Донецк и Луганск, те все още не са успели да обградят Киев – което според тях Русия е очаквала да направи за няколко дни.

Служителите на НАТО смятат, че първоначалният военен план на Русия е включвал превземането на цялото черноморско крайбрежие на Украйна – чак до Молдова.

Те подчертават, че руските сили имат липса на гориво и храна. Те разкриват, че президентът Путин вече търси подкрепления. Един от служителите заяви, че е „твърде вероятно“ това да включва чуждестранни бойци от Сирия и наемници  – като групата „Вагнер“.

Служители на НАТО коментират, че съюзниците и държавите-членки продължават да изпращат оръжия в Украйна. Това включва старо съветско въоръжение, което украинските сили са били обучени да използват, както и противотанкови и противовъздушни ракети, доставени от Запад, пише още BBC.

Подобни новини

Руски бомбардировачи летят над Беларус

Novinite-dnes.bg

След разговор с Макрон: Путин не е готов да сложи край на войната в Украйна

Novinite-dnes.bg

И Беларус на Лукашенко нахлу в Украйна

Novinite-dnes.bg

Зеленски и съпругата му се срещнаха за първи път от началото на войната

Novinite-dnes.bg

/ВИДЕО/ Група чеченски бойци е видяна на видео как стрелят с тежки картечници към жилищни сгради

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар