Новините днес
Свят

Военният експерт Олег Жданов: Руските генерали са изплашени. Раняването на ген. Герасимов действа демобилизиращо

Военният експерт Олег Жданов коментира скорошното нападение на командните пунктове на руската армия в Изюм, където е бил началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов, цитиран от Фрогнюз.

„Мисля, че им развалихме плановете, които руснаците трябваше да изпълнят. В края на краищата пристигането на висши военни власти показва, че те или са се опитали да коригират ситуацията на местно ниво, или са се опитали да направят корекции в съществуващите планове.

Защото остават седем дни до 9 май и очевидно е необходимо да се докладва на Кремъл за успехи“, казва експертът.

Жданов обясни и какво може да означава вероятната контузия на Герасимов. „Това ще има негативни последици за руската армия. Защото дори самият факт, че разбрахме местоположението на началника на Генералния щаб и също така нанесохме удар, всъщност го прогони от нашата територия – това е твърде деморализиращо. Войските може да не разберат за това, особено на фронтовата линия, ще го крият от тях. Но в Генералният щаб ще знаят и ще действа деморализиращо“, каза той.


В тази ситуация не всеки представител на Генералния щаб ще се съгласи да отиде „в командировка“ в Украйна, за да контролира войските и да дава заповеди. Това е деморализация на висшите органи на военното командване. Генералите са изплашени, заявява още Жданов.

Подобни новини

Властите в Мариупол: Отвеждат принудително хиляди хора в Русия

Novinite-dnes.bg

Русия предупреди: Балтийският регион губи ”безядрения статут”, ако Швеция и Финландия влязат в НАТО

Novinite-dnes.bg

Зеленски с ново послание: Те няма да имат мир тук. Убитите руснаци са вече 9000

Novinite-dnes.bg

Бивш министър на вътрешните работи в Киев: Вероятно някоя сутрин ще намерят Путин задушен с копринен шал

Novinite-dnes.bg

Евгений Кънев: Руски генерал извади на бял свят реалния план на ”специалната операция”: превземането на цялото украинско Черноморие чак до Молдова

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар