Явор Дачков: Корнелия Нинова се държи като истински политически хищник и е готова да оцелее на всяка цена, вземайки каквото може от изпълнителната власт

Корнелия Нинова се държи като истински политически хищник и е готова да оцелее на всяка цена, вземайки каквото може от изпълнителната власт, а днес леко се спъна в преговорите. Не мислите, че социалните и някои записани неща са били проблем. Естествено, това беше сделка за повече мощност. Това заяви журналистът Явор Дачков.

  Лекари в Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб (СНИМКИ)

Интригата тук е следната – президентът има влияние в изпълнителната власт. Днес стана ясно, че Стефан Янев ще бъде военен министър, което означава, че Румен Радев е твърдо там. Това означава, че Корнелия Нинова има проблем, защото е във война с Румен Радев и вътре в правителството ще иска да има повече влияние, за да оцелее в Конгреса, а дори и да не оцелее, да има достатъчно власт да контролира партията му , обясни той своята позиция.

  Лекари в Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб (СНИМКИ)

Асен Василев и Кирил Петков концентрираха много добре властта си върху финансите – иновации, икономика. Насочиха се към това, разтовариха социалните функции, дадоха Министерството на икономиката на Корнелия Нинова, което е голяма хапка. Като цяло се опитват да намерят баланса, така че всички да са доволни. И засега успяват“, допълни той по Нова телевизия.

  Бимбалов: Г-н президент, Вие не сте надживял автократичния модел. Напротив, живее ви се този модел

Така изглежда балансираното управление, което може да издържи много по-дълго, отколкото очакват някои песимисти, чакайки правителството да падне и утре ГЕРБ да се върне на бял кон, смята журналистът.

Прочетете също

Корнелия Нинова: Служебното правителство спира отстъпката от 25 ст. за гориво

Служебното правителство е антисоциално. Спира отстъпката от 25 ст. за гориво Днес министърът на икономиката …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *