Новините днес
Политика

Законността се връща в България. Гешев вече е напълно комрометиран

Законността се връща в България. Факт е, че г-н Гешев вече е абсолютно компрометиран и то на европейско ниво. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който се обърна към служителите на МВР преди годишния отчет на Главна дирекция „Национална полиция“.

„Искам да поздравя лично МВР. То вече е на страната на народа. Във времена на промяна сме и всеки трябва да застане или от страната на закона и на народа, или от страната на статуквото, на корупцията и на недосегаемите. Лично се убедих в последната година, че МВР е една от институциите, които избраха да са от страната на закона и на народа“, заяви той.

Първото нещо, за което премиерът благодари на МВР е това, че изборите с били честни: „Дори опозицията не може да каже нищо по този повод. Факт е, че в Народното събрание сега партиите са позиционирани така, както българският народ ги е избрал“.

„Законността се връща в България. Вече я няма идеята за недосегаемите. Няма никой над закона. Вече няма наши, няма ваши. Има закон, който трябва да се спазва. Българското правителство застава абсолютно твърдо по тази позиция и не ни е страх“, категоричен бе Петков, но призна:

„Имаме още много работа, не ни е лесно. Прокуратурата в България не работи, но аз вярвам, че има честни и смели прокурори. Факт е, че г-н Гешев вече е абсолютно компрометиран и то на европейско ниво“.

„Аз вече вярвам абсолютно, че е възможно и това, което вашите колеги демонстрираха през последните няколко седмици ни показа, че страхът е изостанал. Оттук нататък законността е на преден ред“, добави министър-председателят. Той призова с истинска смелост да се постигне желаната промяна.

Подобни новини

Кирил Петков: Очаквам ДАНС да реши дали да предаде Сотир Цацаров в прокуратурата

Novinite-dnes.bg

Стефан Гамизов: Докато българският министър-председател е бил все още в Киев, Русия е ударила града с две крилати ракети в явна демонстрация срещу българската държавност

Novinite-dnes.bg

Костадинов: Силно се надявам, че президентът ще бъде действително обединителна фигура на нацията

Novinite-dnes.bg

„Спаси София“ за протеста на градския транспорт: Къде бяхте 15 години и защо не протестирахте срещу системната разруха в тази сфера

Novinite-dnes.bg

Радев: „Смачкани” досъдебни производства, преследване на неудобни… Спецсъда не дава аргументи в своя защита

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар