Новините днес
Свят

Започнаха преговорите между Русия и Украйна /видео/

Започнаха преговорите между руската и украинската делегации. Това съобщи за УНИАН източник в кабинета на президента. Той добави, че все още не се знае колко време ще продължат. Преговорите се водят в района на беларуско-украинската граница.

Днес Русия и Украйна сядат на масата на преговорите в търсене на изход от създалата се ситуация. Това се случва дни след като руският президент Владимир Путин предприе военни действия, нападайки Украйна.

Делегацията от Украйна включва председателя на фракцията „Слуга народа“ Дейвид Арахамия, министъра на отбраната на Украйна Алексий Резников, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк, ръководител на украинската делегация в TCG Андрий Костин, народният заместник Рустем Умеров и заместник-министърът на външните работи на Украйна Николай Точицки.

Руската делегация на преговорите ще бъде представена от руския посланик в Беларус Борис Гризлов, депутата Леонид Слуцки, руския заместник-министър на външните работи Андрей Руденко, руския заместник-министър на отбраната Александър Фомин. Ръководител на делегацията е Владимир Медински.

Отбелязва се, че ключовият въпрос на преговорите е незабавното прекратяване на огъня и изтеглянето на войските от територията на Украйна.

Самият украински президент Володимир Зеленски не вярва  в резултатите от преговорите. Ще намерят ли изход от задънената улица преговарящите, предстои да разберем…

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Стефан Гамизов: Русия изпратила дипломатическа нота до САЩ, да спрели доставките на оръжие за Украйна

Novinite-dnes.bg

Любовницата на Путин щяла да обяви победата над Украйна на 9 май

Novinite-dnes.bg

367 са убитите жени през 2021 г. в Турция

Novinite-dnes.bg

Игор Терехов: Руските сили се изтеглят от Харков. Украинци постепенно се връщат в града си

Novinite-dnes.bg

Илиян Василев: Путин няма да прекрати доброволно войната си срещу Украйна. Санкциите на Запада не осакатяват Русия незабавно

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар