Новините днес
Свят

Зеленски: Отсега-нататък всички руснаци ще бъдат третирани зле

Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да посети Москва за преки преговори с руското ръководство за прекратяване на войната, предаде Ройтерс.

,,В името на страната си бих бил готов да посетя което и да било място на тази планета. Но със сигурност не в момента и със сигурност не Москва. Това просто не подлежи на обсъждане“, е заявил Зеленски в интервю за руското издание „Медиазона“, препечатано в австрийския в. „Щандарт“.

,,Въпреки това, при различни условия и с различни управници в Москва, всичко би било възможно“, добави той.

Интервюто се появи в момент, когато руският президент Владимир Путин обяви победа в най-голямата битка от войната в Украйна. Зеленски заяви, че руското политическо ръководство е направило „катастрофална грешка“ с нашествието в неговата страна и е въвлякло руския народ в ситуация, за която носят отговорност неговите лидери.

Отсега-нататък много страни вече няма да се занимават с въпроса дали някой руснак е добър или лош. Всички руснаци ще бъдат третирани зле. Русия постигна това. В крайна сметка не е моя работа, но това би трябвало да плаши руския народ, заяви украинският президент.

Зеленски отговори на изявление на руския министър на отбраната, като заяви, че Москва контролира по-голямата част от Мариупол, но в част от него все още има украински сили.

Подобни новини

Иво Инджев определи изказванията Радев като провокация и го посъветва да си мери думите

Novinite-dnes.bg

Михайло Подоляк: Държавата ни ще продължи политиката си да разбива всички олигархически и политически структури, способни да работят за дестабилизация на Украйна или съучастници на (руските) окупатори

Novinite-dnes.bg

Япония с нови санкции срещу Русия

Novinite-dnes.bg

Сергей Шойгу: Руските войски превзеха Мариупол

Novinite-dnes.bg

Турция: Мина е открита в Черно море близо до границата с България

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар