Новините днес
Свят

Зеленски „сърдит“ на Турция заради руските туристи, а Ердоган се надява да е мостът между Киев и Москва

Украинският президент Володимир Зеленски е „обиден“ на Турция, тъй като приема руски туристи в страната. На този фон турският президент Реджеп Тайип Ердоган се надява да е мостът между Киев и Москва за постигане на мир.

„От една страна Турция играе ролята на посредник и подкрепя Украйна с важни стъпки, но от друга –  виждаме, че те се подготвят да приемат много туристи, специално от Русия. Като президент, искам да кажа, че ако искаме да имаме приятелски отношения, това не трябва да се допуска, тъй като означава прилагане на двоен стандарт спрямо Украйна. Това не е правилно. Вие за истината ли сте или не? Трябва да направите избор“, заявил Зеленски в интервю пред гръцката телевизия ЕРТ, съобщава турското издание Хаберлер.

В управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието реагираха остро на изявлението, тъй като украинският президент неведнъж е изказвал положителни послания за ролята на Турция като посредник в руско-украинския конфликт.

Един от най-активните членове на Партията на справедливостта и развитието Шамил Таяр написа изключително гневно послание в Туитър, като окачестви Зеленски като „глупав комедиант“.

Припомняме, че турският президент Раджеп Тайип Ердоган многократно се опитва да намери път и към Зеленски, и към Путин.

Тази сутрин турският лидер обяви, че очаква да разговаря тази седмица с руския президент. Той изрази увереност, че „Турция – Анкара или Истанбул  ще бъде точка на решение за стъпките, които ще бъдат направени във връзка с Източна Украйна“.

Подобни новини

Украинските власти призоваха Запада да покаже бдителност и твърдост в преговорите с Русия

Novinite-dnes.bg

Зеленски: Просто нямам думи. Помислете докъде стигнахме – да чакаме химическо оръжие

Novinite-dnes.bg

НАТО отхвърли жестоко искането на Русия за България

Novinite-dnes.bg

Ердоган: Няма да позволим НАТО да бъде несигурно място

Луиза Яканаджиян

Немското разузнаване: Путин обсади Киев, той ще унищожи града

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар