Новините днес
Мнения Свят

Журналистът Грозев от Bellingcat: До дни войната свършва. Войниците на Путин молят за хляб и вода

Фактът, че руските войници се молят за хляб, вода и бензин, говори за това, че тази ”операция” на Путин е била разчетена за не повече от десет дни и няма нито план Б, нито план С. Това коментира пред Навальный LIVE разследващият журналист Христо Грозев.

Само малка част от тези войници могат да се върнат назад, останалите просто няма как да го направят. Така че бърз изход от тази ситуация няма. Ето защо е много важно да разберем какво става вътре в елитарните взводове, които са в Крим. Те вече са наясно, че план А се е провалил. В момента не е толкова важно какво се случва в Киев, в Украйна като цяло, защото то няма да окаже влияние върху стратегията на руската армия. В момента всички са в режим на очакване. Важно е какво се случва в Крим. А информацията е, че именно там се случва нещо много странно и едновременно страшно, каза още той.


Сякаш хората се обръщат срещу Путин. Така че очаквам до седмица-две всичко да свърши. Т.е. очаквам и съм сигурен, че ще има голям срив. Путин ще отстъпи, тъй като той вече разбира, че ситуацията е без изход за него. Другата алтернатива е той да нареди някакъв много силен удар по мирните граждани на Украйна с неконвенционални оръжия, така че да тласне Киев към много по-голям компромис, за да може да покаже на Русия и народа си някакъв по-голям резултат и смисъл от тази война, коментира той.

Ако Путин е тотов за каквито и да е отстъпки, то те ще станат факт в рамките на следващите два-три дни. А междувременно военните и олигарсите вече се отказаха от политиката на Путин, допълни Грозев.

Подобни новини

Проф. Недялков: Възможен е чеченският вариант за Русия – изпепеляване на Украина

Novinite-dnes.bg

Ей, не се спряха да измислят разни глупости за Путин. Една болест, та втора, трета

Novinite-dnes.bg

На руснаците един разрушен и покварен от властите Киев не им е нужен, на тях са им достатъчни регионите с компактно руско население

Novinite-dnes.bg

Анна Заркова: Цензурата на медиите е забранена у нас. По целия свят най-много се лъже преди избори, след лов и по време на война

Novinite-dnes.bg

Петър Бояджиев: Този човек е абсолютен продукт на извратеният посткомунизъм

Novinite-dnes.bg

Оставете коментар